Cum a fost la aniversarea de 12 ani a cursurilor de actorie

Atenție, urmează un articol lung… 🙂

Poate că știți deja povestea, dar noi tot o să o spunem la fiecare aniversare. În 2009, când am înființat școala actorie, de-abia trecusem de adolescență. Încă #teens, cu sufletul tânăr. Știam din propria experiență cât de bine îți poate face un astfel de curs, cum te descoperi și îți deschizi orizonturile, cât de mult evoluezi prin joaca aceasta pe scenă. Știam despre prieteniile și legăturile strânse care apar între cei care lucrează împreună la spectacole și despre încrederea în tine pe care o dobândești după ce te urci pe scenă. Și așa a apărut TeenMedia noastră, locul unde redescoperi copilul din tine, indiferent de vârsta din buletin sau de profesia pe care o ai. Locul care te reînvață să fii mai liber, mai jucăuș, mai sincer, mai empatic și mai tolerant. Locul în care poți fi tu, așa cum ești, fără constrângeri sociale sau măști.

Weekendul trecut am sărbătorit prin spectacol. După doi ani foarte ciudați, complicați și grei, am avut din nou bucuria să jucăm pentru oameni. Și ce mai bucurie! A fost o energie fantastică în sală, o sete incredibilă de a trăi frumos și de a oferi minunea asta pe care o creăm împreună și celor din jur. Pentru noi teatrul este despre a oferi bucurie.

Cu fiecare an care trece încercăm să legăm aniversarea de cuvinte care ne definesc și care arată ce se întâmplă de fapt în cadrul școlii noastre. Iar cei 12 ani de cursuri de actorie au fost învăluiți de magie – pentru că e ceva ireal de frumos să întâlnești sute de oameni care vibrează pe aceeași frecvență și încep să respire teatru alături de tine. Pentru unii poate e doar un hobby, însă pentru noi, cei implicați aici, e cu siguranță mult mai mult decât atât, pentru că am văzut cum oamenii prind aripi dacă își găsesc locul și gașca alături de care să aibă curaj să fie, pur și simplu, așa cum își doresc ei.

Ziua I de aniversare

Sâmbătă am avut un maraton aniversar, cu trei spectacole prezentate în cadrul show-ului Vreau Să Fiu Actor (ediția 3) – show-ul de talente pe care l-am creat împreună cu grupele de avansați pe timp de pandemie.  În atmosfera intimă a Teatrului În Culise am putut să ne bucurăm de trei spectacole superbe. Evoluția e evidentă, spectacolele sunt din ce în ce mai bune cu fiecare ediție.

Iată ce spectacole am văzut:

⭐ STAYIN’ ALIVE
Echipa coordonată de Alex Vlad a prezentat în cadrul aniversării un spectacol fără cuvinte vorbite, bazat pe o poveste despre iubire, pierdere și regăsire. Claudiu Popovici și Cristina Apostol au interpretat superb modul în care un cuplu poate trece prin numeroase provocări oferite de viață pentru ca la final să își dea seamna că sensul se pierde doar în absența celuilalt. Valentina Cristea, Larissa Stroe și Flavia Colonel au completat peisajul pentru a construi lumea reală de afară, care își duce în continuare liniștită existența, în ciuda dramelor personale pe care le trăim fiecare dintre noi. O bucată de viață smulsă de pe stradă și așezată în sala de teatru.
⭐ MOȘTENIREA LUI REI
Într-o notă umoristică, echipa coordonată de Ionuț Iftimiciuc ne-a delectat cu o comedie de situație în cadrul căruia un anume Raymond își înscenează propria moarte pentru a se bucura liniștit de banii murdari dobândiți în urma unui jaf. Aflat pe patul de spital, sub îngrijirea atentă a cuplului medic-asistentă, interpretat superb de veteranii #teenmedia Bogdan Stroe și Diana Dumbravă, Rei este vizitat pe rând de surorile sale înstrăinate, delicioasele Tina Țifescu și Călina Savu, apoi de ”soția” sau mai degrabă partenera ”de afaceri”, un rol cheie pus în valoare de Veronica Dobrișor: toate femeile din viața lui dorindu-și același lucru – să pună mâna pe moștenirea de la Rei. Tensiunea spectacolului crește și mai mult odată cu apariția comică a polițistei Elena Măzărel, pentru ca finalul să ofere spectatorului un deznodământ la care nu se așteaptă absolut deloc.
⭐ POVEȘTI DESPRE TINE
Trecând într-o zonă interactivă a teatrului, echipa coordonată de Cristian Bajora a jucat printre oamenii aflați în public și a prezentat un spectacol alcătuit din mai multe povești despre frumusețea vieții, în care întâmplările aparent banale din viața oricăruia dintre noi se transformă în lecții și ne oferă întrebări și răspunsuri de mult căutate. Fiecare personaj a pus în valoare interpreții: Olivia Mihalache (majoreta) ne-a arătat vulnerabilitate și ingenuitate, Mădălina Dima (corporatista) ne-a impresionat prin profunzimea poveștilor sale, Raluca Cazangiu (diva) ne-a emoționat până la lacrimi, Daniela Marinescu (călugărița) ne-a surprins prin realismul și cinismul istoriilor sale, Laura Ducu (escorta) ne-a conectat cu o perspectivă diferită de a privi lumea din jur, iar Adrian Luican (paznicul) a pus un strop de umor în atrocitățile povestite.

Despre premii:

Deși toți suntem câștigători aici, pentru a stimula puțin competiția, evenimentul a avut un juriu profesionist format din Gabriela Hurezean (critic de teatru – muzesiarme.ro), Ioan Big (publisher Zile și Nopți – zilesinopti.ro) și Dorin Enache (actor, unul dintre primii cursanți TeenMedia Academy).

Puteți urmări pe canalul nostru de youtube – AICI – festivitatea de premiere de la final.

Juriul a oferit premiile zilei:

⭐ Cea mai bună actriță – Raluca Cazangiu

⭐ Cel mai bun actor – Adrian Luican

⭐ Cel mai bun spectacol – Povești despre tine

În plus, antrenorii au oferit și ei câte un premiu special unui membri din echipă:

⭐ Premiul Special Alex Vlad –  Valentina Cristea

⭐ Premiul Special  Ionuț Iftimiciuc – Veronica Dobrișor

⭐ Premiul Special Cristian Bajora – Raluca Cazangiu

Ziua II de aniversare

Duminică a fost o zi dedicată proiectului nostru special – ca în fiecare an, aniversarea #teenmedia aduce pe scenă și un spectacol grandios realizat împreună cu grupa de elită (poți afla mai multe despre ei aici).

RUE DE BERNE este un spectacol senzual, care spune o poveste despre viață și plăcere, despre iubirea fizică și cea spirituală, așa cum o vede o fată simplă de la țară ajunsă în jungla desfrâului. Distribuția este formantă din:  Diana Dumbravă, Bogdan Stroe, Mădălina Dima, Tina Țifescu, Claudiu Popovici, Cristina Apostol, Adrian Luican, Laura Ducu, Veronica Dobrișor, Călina Savu, Flavia Colonel, Raluca Cazangiu, Valentina Cristea.

Cu o coregrafie semnată Valentina Boldurescu, sub bagheta lui Cristian Bajora, grupa noastră de elită a reușit să ne surprindă și anul acesta printr-un spectacol complex și complet, cu dans, mișcare, interacțiune cu publicul, poveste și o serie de imagini cinematografice, care îți rămân întipărite pe retină.

A fost un weekend senzațional, în care am primit atât de multă energie cât să putem să scriem mai departe această poveste și în anul ce urmează. Felicitări multe și sincere tuturor celor implicați (și în activitatea de pe scenă, dar și în spatele acesteia). Mulțumim pentru că ne iubiți și sunteți aici, cu noi. Vă iubim!
Fotografiile din spectacole au fost realizate de Mihai Bădoi