Cum a fost la premiera SCM

Spectatorul condamnat la moarte este o intamplare artistica cu totul speciala. Intr-adevar ca actor iti testeaza limitele, te pune fata in fata cu elementele cele mai grele ale profesiei. Si ca regizor ai o misiune extrema, fiecare detaliu trebuie sa fie exact pentru reusita reprezentatiei. Este genul de spectacol in care distanta de la genial la penibil este o linie subtire pe care prin exercitiu si concentrare inveti sa nu o treci. De asemenea am observat spectatorii. Spre deosebire de alte spectacole in care ei rad, plang, cred sau nu cred ce se intampla pe scena, aplauda, aici, in cazul SCM, ei sunt testati psihologic. Actorii au in mana inca o arma, pe care trebuie sa o stapaneasca pentru ca tocmai aceasta arma sa nu-i invinga – psihologia umana. Si-au lasat cuminti hainele la garderoba, si-au baut cafeaua in pauza, au inghitit gesturile actorilor din pauza si dinainte de spectacol. Mi s-a parut fantastic modul  in care Visniec reuseste sa tina in frau cu acest text o eventuala revolta a spectatorilor. Si intr-adevar mesajul e real. Acolo in sala, se poate intampla orice, si toata lumea o sa spuna „eh…e teatru”. Intrebarea pe care mi-o pun, in calitate de creator, este…pana unde se poate merge?

Una peste alta, odata cu trecerea timpului, pentru actorii mei din Spectatorul Condamnat la Moarte, misiunea va deveni mai usor de stapanit pentru ca spectacolul va creste de la o reprezentatie la alta. Si minunat este faptul ca de fiecare data o sa descoperim ceva nou si spectacolul nostru va ramane viu.

Va multumesc celor care ati participat la prima aparitie pe scena a Trupei Teen Media si celor care au venit la Lansarea Oficiala de La Scena. Va asteptam la reprezentatiile noastre.

Iata un review dupa spectacolul de duminica.