Dintr-un colt al inceputului in altul…

A trecut un prag mare temporal dintre atunci si acum. Simteam cum ma absorb, din bucati deveneam interiorul golurilor ce ajunsera pline. Intrasem atat de mult in mine incat exteriorul imi era necunoscut , coridoare rafinate se pierdeau asemeni fumului incetosat.
Am aflat ca inainte sa vorbesti tu , de fapt vorbesti mai mult . Din pleoape cugeti , vina din obrajii rumeni aprinzi , emotii din grimase declara nedumerire.
Mainile se impreuneaza si despart aerul in doua . . Arati cum de fapt din tine se succede un spirit viu . Acesta alege cum exprima locul viata si drumul disperarii catre etern .Care e diferenta intre un tipat si o soapta? Tonalitatea . Dar asemanarea ? Imprima adanc glasului mesajul propriu zis .
Cand desfaci rolul si il arzi in gandire tinzi spre meticulos , cand il strangi in instinct eliberezi , acelea despre care zic toti , marile momente.
De ai inchide si ai inchide usa , ai descoperi ca mereu tu vei putea surprinde sau vei fi surprins . Chiar stateam si ma gandeam sa fac o paralela : oare actorul e un fel de pianist ce mangaie clapele ca sa dezvaluie muzica sau de fapt e sunetul clapelor ce se misca singure emanand adevarata melodie ?

Am mai observat ca tu dai forma zidurilor aramii prin sarutul furios al mainii , tu poti face parte din bratul statuii de marmura , tu esti cel care exprima totul dinaintea tacerii si de dupa aceasta…

Madalina Mantu – cursant