Cum să îţi faci prieteni…

Şcoala generală, liceul, facultatea, cartierul, cluburile – mediile mereu aducătoare de prieteni. Dar vine o vreme când drumurile prieteniei se transformă într-o pereche de căşti pe care le strângi frumos şi le arunci în ghiozdan – când le scoţi de acolo şi ai vrea să asculţi liniştit muzica ta preferată nu prea poţi pentru că sunt foarte întortocheate. Prietenii din generală s-au schimbat mult prea mult şi nu mai ştii ce să vorbeşti cu ei, prietenii din liceu lucrează în domenii total diferite şi programele voastre nu se suprapun, cei din facultate au programe similare cu al tău şi, de obicei, lucrează până târziu, cartierul s-a golit de mult, toţi au plecat către alte zone din oraş, iar pentru club eşti parcă prea obosit sau te enervează haosul (asta în cazul în care ţi-ai trăit adolescenţa într-un astfel de mediu) – şi acum, serios, ce prietenii mari se leagă în cluburi.

curs1

Deci căştile tale frumoase nu mai pot fi folosite decât foarte rar şi, pe-deasupra, le-am mai ros şi pisica şi se aud cu sunet foşnit. Mai ai doar câţiva prieteni din tinereţile haotice, colegi de muncă şi familia. Dar să revenim la subiectul iniţial.. ok, vrei să ai mai multe cunoştinţe, dar cum faci asta? Cea mai simplă metodă este să te întâlneşti cu prietenii prietenilor – aşa ai (să zicem) garanţia că sunt persoane agreabile. Poţi să îţi faci cont pe facebook şi să încerci să intri pe grupuri unde oamenii au pasiuni comune cu ale tale – dar, sincer, metoda asta este probabil destul de „lame”. Sau poţi să mergi la evenimente – concerte, petreceri, expoziţii, workshop-uri – aici chiar ai şanse să cunoşti oameni interesanţi.

Da, chiar aşa. Workshop-urile şi diversele cursuri sunt metode foarte sigure de a-ţi face cunoştinţe stabile şi, de ce nu, prieteni de nădejde. Poţi să alegi dansul, pictura, public-speaking, scenaristică, balet, muzică. Se pare că cel mai mare succes îl au programele artistice, care îţi dau posibilitatea să faci altceva decât în viaţa reală. Să fii tu în centrul atenţiei. Cum sunt cursurile de actorie.

curs

Poate te întrebi ce legătură au cursurile de actorie cu prietenia? Răspunsul e foarte simplu! De trei ani am tot văzut cum s-au dezvoltat relaţii de prietenie între cursanţii noştri. Şi e mult mai simplu decât să legi o prietenie la un concert sau chiar la facultate. Pentru că intri într-o cameră cu 10 necunoscuţi şi eşti nevoit să îţi deschizi sufletul în faţa lor. Iar ceilalţi din sală, la rândul lor, îşi pun sufletul pe tavă în faţa ta. Şi atunci se întâmplă minunea – nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de cei care sunt sinceri, deschişi şi plini de căldură. Iar pasiunea pentru teatru îi ţine mai mult de 3 luni (durata cursului) uniţi de acelaşi gând.

Mai jos îi vedeţi pe câţiva dintre ei – la curs, la repetiţii, la teatru, la petreceri.. oricând e prilej de reîntâlnire.