FACEM INSCRIERI!

ÎNSCRIERI pentru cursurile de actorie Teen Media Academy!

Prinde și tu un loc în grupele TeenMedia sau oferă un cadou altfel celor dragi! Te așteptăm la înscriere Vineri, 11 iunie, între orele 11:00-17:00. Trebuie doar să te programezi!

Programează-te cu ajutorul FORMULARULUI  sau la numărul de telefon 0727 033 004 și vino la sediul nostru din str. Alecu Russo nr. 12.

Înscrierile se fac în ordinea programărilor și în limita locurilor disponibile!

Informații suplimentare la office@teenmedia.ro sau 0727033004

Pe 24 și 25 septembrie școala de actorie TeenMedia Academy celebrează 13 ani și-un carusel de emoții adunate pe scenă și în spatele acesteia, alături de pasionații de teatru care urmează cursurile de actorie. Aniversarea este momentul în care arătăm rezultatele cursurilor de actorie, al muncii de echipă, și prezentăm, în premieră, spectacolele realizate de către cursanții noștri împreună cu profesorii #teenmedia.
⭐⭐⭐⭐⭐
În weekend-ul aniversar veți putea vedea pe scena Teatrului În Culise două producții impresionante:
24 septembrie, ora 19:00
⭐ Omul cu o singură aripă de Matei Vișniec
Regia: Cristian Bajora
Cu: Diana Dumbravă, Claudiu Popovici, Olivia Mihalache, Elena Măzărel, Raluca Cazangiu, Adrian Luican, Tina Țifescu, Cristina Apostol, Mădălina Dima, Valentina Cristea, Flavia Colonel, Călina Savu, Mihai Bădoi, Grațiela Popa, Iulian Babulea.
Într-o lume a oamenilor fără aripi se naște un ”prinț” cu o aripă în locul brațului drept. Un om mereu aflat între bine și rău, frumos și urât, geniu și mediocritate, măreție și insignifianță. Nu poate să zboare, dar nu poate nici să muncească. Într-o lume ”normală”, darul său ceresc devine un dezavantaj în drumul desăvârșirii.
Spectacolul vorbește despre destinul singuratic al celor care nu se încadrează în tiparele unei societăți conformiste. Aerul meditativ și filosofic al piesei este ambalat într-o formă savuroasă de spectacol care îmbină comedia cu realitatea unei vieți trăite altfel.
25 septembrie, ora 20:00
⭐ Spre ce ne îndreptăm, România?
Regia: Alex Vlad
Cu: Bogdan Stroe, Tina Țifescu, Cristina Apostol, Mădălina Dima, Valentina Cristea, Flavia Colonel, Călina Savu, Larissa Stroe, Diana Dumbravă, Claudiu Popovici, Olivia Mihalache, Elena Măzărel, Raluca Cazangiu, Adrian Luican
Un documentar teatral despre perioada confuză și absurdă trăită în timpul pandemiei. Bazat pe istoriile personale ale comunității TeenMedia Academy, spectacolul reprezintă un performance original creat de întreaga echipă, pornind de la emoțiile, anxietățile și întrebările fără răspuns care au apărut ca o consecință a momentului istoric pe care l-am trăit împreună.
⭐⭐⭐⭐⭐
TeenMedia Academy – școală de actorie și dezvoltare personală pentru adulți și adolescenți
De 13 ani facilităm întâlniri între oameni și teatru și oferim un carusel de emoții prin cursurile de actorie. Fiecare om care vine alături de noi învață să strălucească pe scenă și în viață: cu încredere, prietenie și relaxare.
Comunitatea noastră este formată din oameni diferiți, cu background-uri și joburi diferite. Din IT, economie, audit, publicitate, drept, medicină și alte domenii, participanții la workshop-urile de actorie au venit spre noi pentru că își doreau să se destindă și să cunoască oameni noi, să se joace puțin sau să prindă mai mult curaj. Și au rămas pentru că și-au găsit prietenii și activitatea care le aduc energie.
⭐⭐⭐⭐⭐
Școala de actorie TeenMedia Academy organizează cursuri de actorie și workshop-uri pentru companii bazate pe teatru și ajută oameni care își doresc să își îmbunătățească abilitățile de comunicare, networking și people skills.
Prin antrenamentele #teenmedia redescoperi bucuria jocului și a copilului din tine, beneficiile interacțiunilor sociale și apartenența la o comunitate formată în jurul artei, dar și îmbunătățirea skill-urilor personale și profesionale prin metode relaxante. Aici nu contează în ce domeniu lucrezi sau ce școli ai absolvit, ci doar să îți dorești să descoperi ce comori ascunse există în tine.
⭐Câteva precizari privind evenimentul:
Spectacolele sunt cu circuit inchis, dedicate membrilor apropiati ai familiilor participantilor.
Accesul publicului se va face doar pe baza de invitație confirmată, cu o jumătate de oră înainte de spectacol.

Experienta acumulata in cei 13 ani de existenta, rezultatele fabuloase obtinute cu grupele de cursanti in trecut, spectacolele, profesorii nostri alesi cu atentie, stransa colaborare cu Teatrul In Culise si Asociatia Culturala In Culise – toate acestea ne recomanda ca leaderi in domeniul workshop-urilor de actorie. Acest lucru este sustinut si de participantii la cursurile noastre de actorie. Iata ce spun acestia:

Experienta de actor amator la Teen Media Academy a fost ca un carusel de emotii. Pentru ca aici am avut sansa sa aflu ,,secrete,, din culisele teatrului de la oameni care sunt activi pe scena Teatrului in Culise atat ca regizori dar si ca actori. Cristi Bajora a semnat recent regia celor mai noi spectacole din stagiunea de toamna din 2022 – Political Correctness si Casting pe Broadway, iar Alex Vlad a semnat regia spectacolului Priveste Inapoi cu manie si inca joaca intr-unul dintre cele mai vechi spectacole de la Teatrul in Culise – Clinica Sinucigasilor. Ce vreau sa spun este ca atunci cand ai sansa sa afli despre teatru de la oameni care traiesc pentru teatru, din teatru, si care creeaza atatea personaje care traiesc sub cupola teatrului, stii ca esti pe drumul care conteaza. Mi-a placut atat de mult experienta primului spectacol ca vreau sa continui acest roller-coaster de emotii, ganduri, trairi. Nu e usor, e o provocare perpetua cu tine insuti, dar la fel cum spunea Mark Twain, in viata conteaza doua zile. ,,Cea in care te nasti si cea in care intelegi de ce”. Iar la cursurile de teatru am inteles si sensul acelui ,,De Ce”. (Bogdan Daradan)

Ce pot spune despre cursurile de actorie de la TeenMedia Academy? Sincer sa fiu, destul de multe, dar am sa subliniez esentialul si anume ca aici mi-am schimbat perceptia asupra multor lucruri, in bine zic eu. Am inceput sa fiu mai sincer cu mine, mai deschis si, in acelasi timp, mai ordonat in gandire. Poate dura ceva, dar rezultatele sunt unice. (David Murgeanu)

Mie mi-a placut super mult. Am venit la toate sedintele de curs si nu a fost una singura care sa nu-mi placa. Am avut oportunitatea sa cunosc niste oameni super pe care de-abia astept sa-i revad la urmatorul modul. Simt ca am devenit mai deschis, mai comunicativ si mai increzator in mine. Am trecut de la a-mi fi frica sa raspund la intrebari despre mine in fata unui grup mic de oameni la a urca pe scena si juca cu sala plina, iar asta mi se pare extraordinar. Multumesc echipei TeenMedia pentru acest workshop! (Mihai Paraschiva)

Recomand cu multă convingere cursul de actorie de la “TeenMediaAcademy” dacă vrei sa-ți explorezi emoțiile și sentimentele, sa cunoști oameni noi, diverși si faini sau sa accepți provocarea de a juca un rol pe o scena de teatru in fata unor spectatori. (Alex Bufteac)

Participarea la cursul de actorie TeenMedia m-a ajutat din multe puncte de vedere. S-au intamplat foarte multe lucruri intr-un timp relativ scurt. Am avut prilejul de a cunoaste niste oameni minunati cu care am format legaturi de prietenie. Profesorii sunt foarte implicati, foate buni in ceea ce fac, niste oameni de la care chiar am avut ce sa invat. Cred cu tarie ca dupa toata experienta asta am crescut din punct de vedere emotional, prin depasirea unor anxietati, prin descoperirea si intelegerea unor lucruri legate de mine insumi, prin dezvoltarea empatiei si prin intarirea increderii de sine. Nu am ce sa reprosez. Sunt profund recunoscator pentru tot ce s-a intamplat si poate parea exagerat, dar participarea la cursul de actorie Teen Media este posibil sa fie cea mai buna investitie pe care am facut-o vreodata. (Emil Voicu)

Pentru mine cursurile TeenMedia au insemnat o redescoperire a creativitatii si jovialitatii mele. Provocarea cea mai mare a fost sa las unele vulnerabilitati si defecte sa fie vazute pe scena. Multumesc mult intregii echipe pentru autenticitate si pentru sustinere! (Monica Milea)

Lumea teatrului este pentru mine un loc in care ma pot redescoperi, un joc cu imaginatia in care pot experimenta variante noi de exprimare, un control mai puternic al sinelui si al contextului. (Cosmin Ionescu)

Când am ajuns în grupa de începători de la cursurile de teatru Teen Media îmi aduc aminte că fiecare dintre noi a menționat, vag si cu o oarecare lejeritate, dezvoltarea personală ca fiind motivația participării. Habar nu aveam ce urma să ne aștepte! Adevărul e că e mai mult decât atât! Cursurile de aici te pun față în față cu omul din oglindă, însă sub forma unui joc, la care abia aștepți să participi. Cred că înainte de dezvoltare, e un curs de descoperire. Personal, am descoperit o pasiune pentru teatru, pentru scenă, alături de niște oameni extraordinari, cu care am legat o strânsă prietenie, mi-am aflat din limite și fricile din spatele lor, și, în final, am descoperit drumul către mine, către trăirile și emoțiile mele, și către propria-mi feminitate. (Irina Boroghina)

Pentru mine, cursurile de actorie se rezumă la un singur cuvânt: “bucurie”. Este bucurie la fiecare întâlnire (pentru că, de fapt, cursurile sunt niște întâlniri cu oameni, cu situații, cu interiorul tău…) și la fiecare spectacol de final, unde se adună toate emoțiile din lume și unde toată bucuria acumulată se descarcă pe scenă.  (Denisa Sosea)

Serile de luni și miercuri petrecute alături de cei 12 curajoși de la grupa de începători s-au transformat în #cevafrumos: ?? ?? ????? ????, un spectacol de teatru plin de comedie și situații de viață delicate, coordonat de Alex Vlad și Cristian Bajora.
??? ? ?????? ??? ??:?? se vor urca pe scenă: Bogdan Daradan, Irina Boroghina, Mihai Paraschiva, Adina Moraru, Radu Dima, Andreea Bratu, Sorin Dinca, Monica Milea, Mihaela Dinu, Eugen Vlaicu, Laura Adochitei, Emil Voicu ?
 
Mult succes și aplauze furtunoase!

Atenție, urmează un articol lung… 🙂

Poate că știți deja povestea, dar noi tot o să o spunem la fiecare aniversare. În 2009, când am înființat școala actorie, de-abia trecusem de adolescență. Încă #teens, cu sufletul tânăr. Știam din propria experiență cât de bine îți poate face un astfel de curs, cum te descoperi și îți deschizi orizonturile, cât de mult evoluezi prin joaca aceasta pe scenă. Știam despre prieteniile și legăturile strânse care apar între cei care lucrează împreună la spectacole și despre încrederea în tine pe care o dobândești după ce te urci pe scenă. Și așa a apărut TeenMedia noastră, locul unde redescoperi copilul din tine, indiferent de vârsta din buletin sau de profesia pe care o ai. Locul care te reînvață să fii mai liber, mai jucăuș, mai sincer, mai empatic și mai tolerant. Locul în care poți fi tu, așa cum ești, fără constrângeri sociale sau măști.

Weekendul trecut am sărbătorit prin spectacol. După doi ani foarte ciudați, complicați și grei, am avut din nou bucuria să jucăm pentru oameni. Și ce mai bucurie! A fost o energie fantastică în sală, o sete incredibilă de a trăi frumos și de a oferi minunea asta pe care o creăm împreună și celor din jur. Pentru noi teatrul este despre a oferi bucurie.

Cu fiecare an care trece încercăm să legăm aniversarea de cuvinte care ne definesc și care arată ce se întâmplă de fapt în cadrul școlii noastre. Iar cei 12 ani de cursuri de actorie au fost învăluiți de magie – pentru că e ceva ireal de frumos să întâlnești sute de oameni care vibrează pe aceeași frecvență și încep să respire teatru alături de tine. Pentru unii poate e doar un hobby, însă pentru noi, cei implicați aici, e cu siguranță mult mai mult decât atât, pentru că am văzut cum oamenii prind aripi dacă își găsesc locul și gașca alături de care să aibă curaj să fie, pur și simplu, așa cum își doresc ei.

Ziua I de aniversare

Sâmbătă am avut un maraton aniversar, cu trei spectacole prezentate în cadrul show-ului Vreau Să Fiu Actor (ediția 3) – show-ul de talente pe care l-am creat împreună cu grupele de avansați pe timp de pandemie.  În atmosfera intimă a Teatrului În Culise am putut să ne bucurăm de trei spectacole superbe. Evoluția e evidentă, spectacolele sunt din ce în ce mai bune cu fiecare ediție.

Iată ce spectacole am văzut:

⭐ STAYIN’ ALIVE
Echipa coordonată de Alex Vlad a prezentat în cadrul aniversării un spectacol fără cuvinte vorbite, bazat pe o poveste despre iubire, pierdere și regăsire. Claudiu Popovici și Cristina Apostol au interpretat superb modul în care un cuplu poate trece prin numeroase provocări oferite de viață pentru ca la final să își dea seamna că sensul se pierde doar în absența celuilalt. Valentina Cristea, Larissa Stroe și Flavia Colonel au completat peisajul pentru a construi lumea reală de afară, care își duce în continuare liniștită existența, în ciuda dramelor personale pe care le trăim fiecare dintre noi. O bucată de viață smulsă de pe stradă și așezată în sala de teatru.
⭐ MOȘTENIREA LUI REI
Într-o notă umoristică, echipa coordonată de Ionuț Iftimiciuc ne-a delectat cu o comedie de situație în cadrul căruia un anume Raymond își înscenează propria moarte pentru a se bucura liniștit de banii murdari dobândiți în urma unui jaf. Aflat pe patul de spital, sub îngrijirea atentă a cuplului medic-asistentă, interpretat superb de veteranii #teenmedia Bogdan Stroe și Diana Dumbravă, Rei este vizitat pe rând de surorile sale înstrăinate, delicioasele Tina Țifescu și Călina Savu, apoi de ”soția” sau mai degrabă partenera ”de afaceri”, un rol cheie pus în valoare de Veronica Dobrișor: toate femeile din viața lui dorindu-și același lucru – să pună mâna pe moștenirea de la Rei. Tensiunea spectacolului crește și mai mult odată cu apariția comică a polițistei Elena Măzărel, pentru ca finalul să ofere spectatorului un deznodământ la care nu se așteaptă absolut deloc.
⭐ POVEȘTI DESPRE TINE
Trecând într-o zonă interactivă a teatrului, echipa coordonată de Cristian Bajora a jucat printre oamenii aflați în public și a prezentat un spectacol alcătuit din mai multe povești despre frumusețea vieții, în care întâmplările aparent banale din viața oricăruia dintre noi se transformă în lecții și ne oferă întrebări și răspunsuri de mult căutate. Fiecare personaj a pus în valoare interpreții: Olivia Mihalache (majoreta) ne-a arătat vulnerabilitate și ingenuitate, Mădălina Dima (corporatista) ne-a impresionat prin profunzimea poveștilor sale, Raluca Cazangiu (diva) ne-a emoționat până la lacrimi, Daniela Marinescu (călugărița) ne-a surprins prin realismul și cinismul istoriilor sale, Laura Ducu (escorta) ne-a conectat cu o perspectivă diferită de a privi lumea din jur, iar Adrian Luican (paznicul) a pus un strop de umor în atrocitățile povestite.

Despre premii:

Deși toți suntem câștigători aici, pentru a stimula puțin competiția, evenimentul a avut un juriu profesionist format din Gabriela Hurezean (critic de teatru – muzesiarme.ro), Ioan Big (publisher Zile și Nopți – zilesinopti.ro) și Dorin Enache (actor, unul dintre primii cursanți TeenMedia Academy).

Puteți urmări pe canalul nostru de youtube – AICI – festivitatea de premiere de la final.

Juriul a oferit premiile zilei:

⭐ Cea mai bună actriță – Raluca Cazangiu

⭐ Cel mai bun actor – Adrian Luican

⭐ Cel mai bun spectacol – Povești despre tine

În plus, antrenorii au oferit și ei câte un premiu special unui membri din echipă:

⭐ Premiul Special Alex Vlad –  Valentina Cristea

⭐ Premiul Special  Ionuț Iftimiciuc – Veronica Dobrișor

⭐ Premiul Special Cristian Bajora – Raluca Cazangiu

Ziua II de aniversare

Duminică a fost o zi dedicată proiectului nostru special – ca în fiecare an, aniversarea #teenmedia aduce pe scenă și un spectacol grandios realizat împreună cu grupa de elită (poți afla mai multe despre ei aici).

RUE DE BERNE este un spectacol senzual, care spune o poveste despre viață și plăcere, despre iubirea fizică și cea spirituală, așa cum o vede o fată simplă de la țară ajunsă în jungla desfrâului. Distribuția este formantă din:  Diana Dumbravă, Bogdan Stroe, Mădălina Dima, Tina Țifescu, Claudiu Popovici, Cristina Apostol, Adrian Luican, Laura Ducu, Veronica Dobrișor, Călina Savu, Flavia Colonel, Raluca Cazangiu, Valentina Cristea.

Cu o coregrafie semnată Valentina Boldurescu, sub bagheta lui Cristian Bajora, grupa noastră de elită a reușit să ne surprindă și anul acesta printr-un spectacol complex și complet, cu dans, mișcare, interacțiune cu publicul, poveste și o serie de imagini cinematografice, care îți rămân întipărite pe retină.

A fost un weekend senzațional, în care am primit atât de multă energie cât să putem să scriem mai departe această poveste și în anul ce urmează. Felicitări multe și sincere tuturor celor implicați (și în activitatea de pe scenă, dar și în spatele acesteia). Mulțumim pentru că ne iubiți și sunteți aici, cu noi. Vă iubim!
Fotografiile din spectacole au fost realizate de Mihai Bădoi

Sunt 12 ani de când facilităm întâlniri între oameni și teatru și facem magie prin cursurile de actorie. Fiecare om care vine alături de noi învață să strălucească pe scenă și în viață: cu încredere, prietenie și relaxare.
Pe 28 și 29 august sărbătorim 12 (DOISPREZECE) ani de TeenMedia Academy printr-un weekend plin de spectacole. Aniversarea este momentul în care arătăm rezultatele cursurilor de actorie, al muncii de echipă, și prezentăm, în premieră, spectacolele realizate de către cursanții noștri împreună cu profesorii de la cursuri.
⭐⭐⭐⭐⭐
Comunitatea noastră este formată din oameni diferiți, cu background-uri și joburi diferite. Din IT, economie, publicitate, drept, medicină și alte domenii, participanții la workshop-urile de actorie au venit spre noi pentru că își doreau să e destindă și să cunoască oameni noi, să se joace puțin sau să prindă mai mult curaj. Și au rămas pentru că și-au găsit prietenii și activitatea care le aduce energie.
⭐⭐⭐⭐⭐
Programul evenimentului:
Sâmbătă 28 august
FINALA VREAU SĂ FIU ACTOR
(Juriul va decide: Cel mai bun spectacol, Cea mai bună actriță, Cel mai bun actor)
⭐ STAYIN’ ALIVE
Cu: Valentina Cristea, Larissa Stroe, Claudiu Popovici, Flavia Colonel, Cristina Apostol
Coordonator: Alex Vlad
⭐ POVEȘTI DESPRE TINE
Cu: Adrian Luican, Raluca Cazangiu, Laura Ducu, Daniela Marinescu, Olivia Mihalache, Mădălina Dima
Coordonator: Cristian Bajora
⭐ MOȘTENIREA
Cu: Diana Dumbravă, Bogdan Stroe, Tina Țifescu, Veronica Dobrișor, Elena Măzărel, Călina Savu
Coordonator: Ionuț Iftimiciuc
Duminică 29 august
SPECTACOLUL GRUPEI DE ELITĂ
⭐⭐⭐ RUE DE BERNE ⭐⭐⭐
Cu: Diana Dumbravă, Bogdan Stroe, Tina Țifescu, Valentina Cristea, Cristina Apostol, Laura Ducu, Claudiu Popovici, Flavia Colonel, Mădălina Dima, Veronica Dobrișor, Călina Savu, Adrian Luican
Regia Cristian Bajora
Coregraf Valentina Boldurescu
⭐⭐⭐⭐⭐
Școala de actorie TeenMedia Academy organizează cursuri de actorie și workshop-uri pentru companii bazate pe teatru și ajută oameni care își doresc să își îmbunătățească abilitățile de comunicare, networking și people skills. Prin antrenamentele #teenmedia redescoperi bucuria jocului și a copilului din tine, beneficiile interacțiunilor sociale și apartenența la o comunitate formată înjurul artei, dar și îmbunătățirea skill-urilor personale și profesionale prin metode relaxante. Aici nu contează în ce domeniu lucrezi sau ce școli ai absolvit, ci doar să îți dorești să descoperi ce comori ascunse există în tine.
⭐⭐⭐⭐⭐
Cei 12 ani de activitate #faralimite înseamnă 270 de spectacolerealizate cu participanții la cursuri, peste 3000 de oameni care au jucat pe scenă, mii de mâini care auaplaudat și alte mii de ore petrecute împreună la ateliere și repetiții,dar și schimbări,îmbunătățiri continue, performanțe numeroase prin premii obținute la competiții de profil, dar și câteva zeci de visuri împlinite: numede acum actori profesioniști care au ales calea actoriei în urma experienței TeenMedia.
Câteva precizari privind evenimentul:
⭐ Spectacolele sunt cu circuit inchis, dedicate membrilor apropiati ai familiilor participantilor
⭐ Accesul publicului se va face doar pe baza de invitatie confirmata, cu o jumatate de ora inainte de spectacol
⭐ Sunt rugati toti spectatorii sa poarte masca, pe toata durata spectacolului.
⭐⭐⭐⭐⭐
Mulțumim tuturor celor care fac parte din această comunitate și ne susțin să facem aceste lucruri împreună!

Ne apropiem de finalul verii și e vremea să culegem și roadele. După trei luni de curs, prietenii noștri și-au luat hainele alea bune și ne-au pregătit câteva momente comice, să ne mai descrețim frunțile un pic.

Coordonați de Patricia Ionescu, cursanții noștri pășesc acum pe scenă cu încredere și voie bună ca să ne arate tot ce-au învățat (și mai ales cum s-au distrat) la cursul de actorie. Spectacolul MAEȘTRI prezintă o serie de scene comice în care ne vom regăsi cu toții.

Spectacolul se va juca live, la sediul nostru din Alecu Russo nr. 12. Intrarea se face pe bază de invitație.

Ținem pumnii pentru cei care se vor urca pe scenă în premieră: Diana Săndulache, Cristian Dinca, Marius Sandor, Paul Gheorghita, Tino Dumitrascu, Adrian Iacob, Carina Manu, Maria Popa.
⭐⭐⭐
TeenMedia Academy este o școală de actorie care organizează cursuri de dezvoltare personală prin teatru – actorie pentru adolescenți, actorie de teatru, actorie de film, public speaking, televiziune și prezentator TV. Detalii despre cursuri și înscrieri găsiți pe http://teenmedia.ro
Dacă te întrebai de ce ai alege să faci un curs de actorie, am făcut o listă cu zece beneficii pe care le obții printr-un astfel de curs. Să începem:
1. Câștigi încredere în tine
2. Scapi de timiditate
3. Devii mai sociabil și mai prietenos
4. Comunici mai ușor cu ceilalți
5. Înveți să îți pui în valoare personalitatea
6. Îți antrenezi memoria, atenția, dicția, spontaneitatea și creativitatea
7. Înveți să te folosești de vocea ta și îți îmbunătățești dicția și vorbirea
8. Îți dezvolți inteligența emoțională – îți exprimi mai ușor emoțiile și înveți să le interpretezi mai ușor pe ale celorlalți
9. Înveți să lucrezi în echipă
10. Îți faci un nou cerc de prieteni. Descoperi oameni noi, pasionați și deschiși
Toate lucrurile acestea au fost spuse de cursanții care s-au redescoperit prin intermediul acestor cursuri, nu-s inventate. Sunt beneficii reale, pe care le vei testa în cadrul atelierelor noastre.
Și poți și tu – trebuie doar să îți dorești. ?
Emoțiile scenei se simt din nou intens la noi în teatru. Grupa de începători a pregătit ceva frumos care să ne-amintească de vremurile în care interacționam mai mult cu vecinii de la bloc.
Aflați la prima urcare pe scenă, cursanții #teenmedia prezintă colajul umoristic ”OPT ETAJE”, coordonat cu delicatețe de actrița Patricia Ionescu – o serie de momente comice ”de cartier” în care vedem o serie de evenimente amuzante care ți s-ar putea întâmpla și ție.
Spectacolul va fi difuzat in premiera miercuri, 28 aprilie, de la ora 20:00. Link-ul pentru spectacol va fi postat in eveniment si pe pagina de facebook TeenMedia Academy.
cursuri de actorie
Ținem pumnii pentru cei care se vor urca pe scenă în premieră: Raluca Mezei, Andreea Epistatu, Ioana Matei, Ana-Maria Oancea, Raluca Marinescu, Teodora Moldovan, Marius Rosu, Mihai Profiroiu, Iuliana Dinu, Victor Arnautu, Mihaela Tone
⭐⭐⭐
TeenMedia Academy este o școală de actorie care organizează cursuri de dezvoltare personală prin teatru – actorie pentru adolescenți, actorie de teatru, actorie de film, public speaking, televiziune și prezentator TV. Detalii despre cursuri și înscrieri găsiți pe http://teenmedia.ro
Vreau sa fiu actor #2 este un show de talente organizat pentru participanții la cursurile de actorie nivel avansat din cadrul TeenMedia Academy.
Iată regulile jocului!
Avem 18 concurenți pasionați de teatru și 3 actori profesioniști, antrenorii care vor realiza un spectacol cu echipa pe care si-o formeaza. Fiecare concurent a pregătit un moment special prin care să-și arate talentul, iar fiecare antrenor a primit 6 stele pe care le poate folosi pentru a arata pe cine isi doreste in echipa. Asadar, cand se incheie momentul concurentului, antrenorii ridica sau nu steluta, iar in cazul in care sunt mai multe stelute ridicate, concurentul poate alege in ce echipa va merge.
Patricia Ionescu reprezinta echipa roz, Ion echipa argintie, iar Alex Vlad echipa neagra. Fiecare antrenor a primit si un as in maneca – o stea aurie, pe care o poate folosi daca si-au epuizat stelele initiale si isi doreste foarte mult un concurent.
Dupa ce isi formeaza echipele, antrenorii pregatesc un spectacol de teatru pe care il vor prezenta in finala, unde se vor lupta pentru premiile oferite de un juriu de specialitate: cel mai bun spectacol, cel mai bun actor, cea mai buna actrita, dar si premiul publicului, oferit pe criterii de popularitate.
Partea 1 de casting prezinta momentele pregatite de:
Elena Mazarel Cosmin Ionescu Veronica Dobrisor Raluca Cazangiu Larissa Stroe Daniela Marinescu

Partea 2 de casting prezinta momentele pregatite de:
⭐ Adrian Luican ⭐ Ioan Ampleev ⭐ Flavia Colonel ⭐ Cristi Giuclea ⭐ Olivia Mihalache ⭐ Bogdan Stroe

Partea 3 de casting prezinta momentele pregatite de:
⭐ Laura Ducu ⭐ Valentina Cristea ⭐ Calina Savu ⭐ Crina Pintea ⭐ Mihaela Buliga

⭐⭐⭐
Emisiunea online VREAU SA FIU ACTOR este o producție independentă realizată în cadrul modulului de avansați de la cursurile de actorie #teenmedia.
Mulțumim tuturor oamenilor implicați:
⭐oamenii #faralimite, participanți la cursurile de actorie @TeenMedia Academy
⭐ echipa Teatrului @In Culise (Cristian Bajora, Patricia Ionescu, Ionut Iftimiciuc, Alex Vlad, Ioana Nichita, Vania Piersinaru, Ion Ionescu)
⭐echipa de filmare & montaj live de la @It’Showtime Video Content Agency (Tiberiu Lupasc & CO)
⭐ materiale grafice realizate de @Cosmin Marica
⭐⭐⭐
TeenMedia Academy este o școală de actorie care organizează cursuri de dezvoltare personală prin teatru – actorie pentru adolescenți, actorie de teatru, actorie de film, public speaking, televiziune și prezentator TV. Detalii despre cursuri și înscrieri găsiți pe http://teenmedia.ro
⭐⭐⭐
Istoric: VREAU SĂ FIU ACTOR este un proiect video de entertainment, o producție TeenMedia Academy, care s-a născut într-o dimineață în care știrile negative despre teatre, despre viruși, despre vieți pierdute rulau neîncetat pe TV. Pentru că uneori trebuie să găsești frumosul și în situațiile astea ciudate și imprevizibile și să găsești soluția de adaptare prin care să bucuri în continuare sufletele oamenilor.
Într-o perioadă în care teatrele sunt încă închise și actorii nu-și mai pot face meseria, iată că pasiunea rezistă. Participanții la cusurile de actorie nivel avansat au spus ”DA, VREAU SĂ FIU ACTOR” și au intrat în acest proiect superb. Pentru că dorința și visul frumos încă există și trăiește în suflete de medici, avocați, ingineri, directori de instituții, IT-iști etc.

Dezvoltare personala – ar trebui sa se afle pe toate listele de rezolutii din 2021. Pentru ca acum este intr-adevar timpul sa investesti in tine si sa te preocupi de zona de dezvoltare personala.

Anul trecut ne-a aratat cumva cat de inutile sunt listele de rezolutii care tin doar de exteriorul nostru – au picat foarte multe planuri, obiective, proiecte, vacante… Pentru ca n-au mai tinut doar de noi si de vointa noastra de a le indeplini. Asa ca in 2021, cea mai buna investitie pe care poti sa o faci este in propria persoana – fie ca vorbim de cursuri de dezvoltare personala sau de mici obiceiuri care iti pot aduce cunostinte noi, dezvoltarea ta multilaterala (spirituala si mentala) este ceva ce nu poti pierde niciodata. Iar odata ce investesti mai mult in tine, oportunitatile nu intarzie sa apara.

Asa ca iata o lista care cuprinde cateva metode simple si eficiente care te pot aduce mai aproape de cea mai buna varianta a ta, metode de dezvoltare personala care te vor ajuta pe viitor sa iti imbunatatesti calitatea vietii.

1.Citeste

Orice, oricand si oriunde. Articole, advertoriale, carti. In format fizic, audio sau digital.

Pe langa faptul ca informatia este putere, cititul te ajuta sa faci foarte usor conexiuni si sa iti dezvolti aria cunostintele in domenii diverse. Creierul este un muschi pe care trebuie sa il antrenezi continuu ca sa il mentii in forma. Asa ca cea mai buna metoda de a-ti antrena memoria, creativitatea, spontaneitatea si abilitatile de comunicare este sa citesti in fiecare zi macar 5 pagini. Un studiu realizat de Universitatea Sussex dezvaluie faptul ca prin numai 6 minute de lectura pe zi, nivelul stresului este redus cu 68%. Asadar, efectul pozitiv asupra mintii si corpului este garantat.

Daca nu stiti de unde sa incepeti, va lasam aici o lista cu recomandari de 50 de carti celebre de citit intr-o viata, dar si topul celor mai citite carti din 2020.

2. Scrie

Poate ca pare ciudat, dar scrisul chiar are efect terapeutic. E o metoda simpla si usoara de a-ti pune ordine in ganduri, dar si o terapie prin care poti sa te eliberezi de stres. Nu trebuie sa fie public, e suficient sa-ti iei o agenda in care sa iti notezi gandurile si sa transferi toate sentimentele de panica sau anxietate pe hartie. Te elibereaza.

Mai mult decat atat, scrisul contribuie la dezvoltarea inteligentei emotionale si te ajuta sa iti imbunatatesti abilitatile de comunicare. Folosesti vocabularul si structura pentru a pune ordine in ganduri si de a da o forma acestora.

3. Vizioneaza filme si documentare

Daca n-ai timp sa citesti sau sa scrii, atunci poti sa folosesti momentele de relaxare pentru a acumula cunostinte noi si pentru a te detensiona. Daca tot suntem in era Netflix & chill, putem sa adaugam valoare si sa transformam acel timp intr-o oportunitate de a descoperi si de a invata din experientele altora. Pentru ca filmul si cinematografia pot functiona ca o terapie – iar ceea ce vizionezi te ajuta sa iti schimbi felul in care gandesti si simti si iti influenteaza si modul in care reactionezi la provocarile vietii.

Exista numerosi psihoterapeuti care recomanda terapia prin cinema pentru a depasi anumite blocaje sau obstacole emotionale – practic iti administrezi singur filmul care abordeaza tema sau problema care te preocupa.

Asa ca daca vrei sa traiesti mai multe vieti, poti incepe de aici – iti lasam o lista cu top 100 de filme pe care sa le vizionezi intr-o viata si o lista cu 35 de documentare care iti pot transforma viata. Iar daca iti doresti sa descoperi cateva recomandari la echipa Teatrului In Culise, poti viziona podcast-ul lor cu recomandari de filme.

4. Participa la cursuri si conferinte

De-a lungul vietii nu te opresti niciodata din invatat. Si pentru a continua sa te dezvolti trebuie sa lucrezi tot timpul cu tine si sa descoperi continuu noi metode de a te stimula. Asa ca orice curs de dezvoltare personala contribuie la extinderea abilitatilor tale personale si te transforma in cea mai buna varianta a ta. Acum trebuie doar sa iti descoperi scopul si sa gasesti informatii despre subiectul respectiv.

Daca vrei sa iti imbunatatesti abilitatile de comunicare si de prezentare, dar si sa iti faci prieteni noi – iti recomandam cursuri de actorie sau chiar un curs de public speaking. Daca iti doresti sa te relaxezi si sa creezi ceva care sa iti ramana poti incerca un curs de pictura sau chiar de machiaj. Daca te pasioneaza scrisul, atunci un curs de creative writing sau de scenaristica este ceea ce ai nevoie.  Daca iubesti filmele si  vrei sa afli cum se realizeaza o astfel de productie poti incerca un curs de regie sau de actorie de film. Si lista de cursuri poate continua in functie de pasiunea ta.

In plus, pe langa cursuri, trebuie sa iti faci o lista si sa urmaresti conferintele si evenimentele online despre subiectul tau de interes. In ultima perioada oferta este foarte generoasa, trebuie doar sa iti acorzi un pic de timp si sa cauti ceea ce te intereseaza.

Acestea sunt doar cateva investitii pe care poti sa le faci anul acesta in tine si care te vor ajuta sa iti imbunatatesti calitatea vietii. Si, dupa cum vedeti, a investi nu se refera doar la bani, ci la timp, energie si resurse pentru a culege mai apoi roadele. Genul acesta de investitii te vor ajuta sa traiesti asumat, calculat si in pace cu deciziile pe care le iei. Iar orice investitie in propria persoana se va intoarce inapoi inmiit.

Daca nu ti-ai facut inca lista de rezolutii, acum e momentul sa o incepi! 🙂

Traim o perioada tare ciudata , insa noi suntem recunoscatori pentru oamenii noi care au intrat in viata noastra si au participat la cursul de actorie incepatori. Din septembrie pana in decembrie am vazut o evolutie in fiecare, insa mai multe ganduri despre asta le transmite cursantilor proful Alex Vlad, care a fost alaturi de ei in aceasta calatorie.

Dupa spectacol, de la Alex Vlad…

In primul rand, despre Olivia, imi pare rau ca nu ai reusit sa participi alaturi de colegi la filmare, sigur ti-ar fi placut si ar fi fost foarte bine cu siguranta. Te-ai implicat si s-a vazut asta la repetitii. Sa ai sanatate multa si sa te faci bine repede. Flavia, merci mult ca ne-ai sarit in ajutor. Sa stii ca ai facut o treaba foarte buna, te-ai descurcat excelent si ai reusit sa te pliezi foarte repede pe rol. Ioana, ma bucur ca ai reusit sa treci peste timiditate si retineri si ti-ai permis sa te joci. Te-ai implicat si chiar daca au fost momente in care probabil ti-a fost mai greu, in cele din urma ai trecut peste toate – ceea ce e foarte bine, evident. Victor, bravo pentru faptul ca ai capatat tot mai multa siguranta si ca ai reusit sa aduci mereu o energie buna. Ai construit un personaj foarte frumos. Bianca, ma bucur tare ca ai fost in relatie mereu cu partenerul si ca ai capatat reactii naturale si vii pe tot ceea ce am lucrat. Ionut, ai crescut si ai capatat siguranta si desi am vazut ca la inceput ti-a fost mai greu sa lipesti actiunile de lucrul cu obiectul si cu text, toate lucrurile astea s-au rezolvat ceea ce e foarte bine. Si asta a facut sa devina totul mult mai fluid si mai cursiv. Bravo! Florin, ai facut o surpriza frumoasa pentru ca ai reusit sa pastrezi foarte bine firul povestii, ai lucrat fara text (chiar daca iti era teama de lucrul asta) si ai pastrat relatia mereu. Sunt castiguri mari! Ioan, te-ai jucat foarte frumos, intelegi foarte bine situatiile si contextul. Cred ca esti pe un drum foarte bun si cred ca de aici poti sa cresti mult si sa faci lucruri foarte bune si frumoase. Si e foarte bine ca ai naturalete in reactii! Andrei B, bravo ca te-ai coordonat si ai reusit sa elimini tot ce insemna reactie exagerata in scena si asta a facut ca totul sa arate mult mai bine. Ana, ai avut sarcini multe si grele care te-au scos din zona de confort. Si am vazut ca au fost momente in care ti-a fost greu si momente in care parca era prea mult. Dar te-ai implicat, te-ai dedicat, ai crescut si nu ai pierdut relatia si adevarul scenic. Stiam ca poti, acum ti-ai demonstrat si tie asta. Lucian, ai abilitatea sa prinzi foarte repede lucruri, esti deschis si poti fi spontan. Si cred ca te poti plia repede pe situatii. Ma bucur ca ai ajut curaj si disponibilitate sa te arunci in hora. Andrei U, bravo ca ai pastrat directia personajului si ca ai fost in relatie cu partenerul si ca te-ai pliat pe micile accidente teatrale care au avut loc in timpul filmarii, astfel incat totul sa decurga bine. Ai avut prezenta si asta e foarte bine.

Bravo tuturor si ma bucur ca am lucrat impreuna. Cred ca fiecare a crescut si sper ca fiecare a descoperit macar 1 lucru despre propria persoana. Sa aveti sarbatori frumose. Va pup (Alex Vlad)

Vă vine să credeți sau nu, grupa de începători de la cursul de actorie a pregătit spectacol și ne face finalul de an mai frumos cu emoțiile acestui nou început.
Aflați la prima urcare pe scenă, cursanții prezintă colajul umoristic ”Se întâmplă în cartierul nostru”, o serie de momente comice ”din zonă” coordonată de maestrul Alex Vlad. Detalii despre difuzare, în curând.
Se intampla in cartierul nostru

cursuri de actorie

Ținem pumnii pentru cei care se vor urca pe scenă în premieră: Andrei Ușurelu, Olivia Mihalache/Flavia Colonel, Ioana Negrea, Victor Constantin. Bianca Florea, Ionuț Oprea, Florin Costache, Ioan Ampleev, Ana-Maria Birdan, Lucian De Mezzo, Andrei Bortică.

Într-o perioadă în care teatrele sunt închise și actorii nu mai joacă, iată că sunt oameni care au spus ”DA, VREAU SĂ FIU ACTOR” și au intrat în acest proiect superb care vorbește fix despre cei care vor în continuare să se bucure de această meserie, chiar și la nivel de hobby. Pentru că dorința și visul frumos încă există și trăiește în suflete de medici, avocați, ingineri, directori de instituții, IT-iști etc.

Cristi a venit cu ideea, iar noi toți am îmbrățișat-o cu entuziasm. Și-n câteva zile am implementat-o cu ajutorul echipei de filmare & tehnic de la ItShowtime Video Content Agency, al echipei Teatrului În Culise, al lui Cosmin, care ne-a creat materiale grafice superbe și al prezentatorului, proful de actorie mult iubit: Alex Vlad. Mulțumim!

VREAU SĂ FIU ACTOR este un proiect video de entertainment și cultură care s-a născut într-o dimineață în care știrile negative despre teatre, despre viruși, despre vieți pierdute rulau neîncetat pe TV. Pentru că uneori trebuie să găsești frumosul și în situațiile astea ciudate și imprevizibile și să găsești soluții de adaptare ca să bucuri în continuare sufletele oamenilor.

antrenori vreau sa fiu actor

Pe scurt, avem trei antrenori – pe Ion (actorul Ionuț Iftimiciuc), Patrice (actrița Patricia Ionescu) și Cristi (regizorul Cristian Bajora) și 13 concurenți, participanți la cursurile de actorie, dar și o surpriză – pe Grațiela Popa, actriță profesionistă și profă de actorie, care nu încetează să se joace și a participat în concurs. Fiecare participant a fost provocat să își pregătească un moment artistic prin care să-și arate talentul și să participe la un casting. Antrenorii i-au urmărit, au oferit feedback-uri, s-au luptat pentru concurenți și și-au format echipe pentru a realiza un viitor proiect, un spectacol surpriză pe care îl vor realiza pentru lupta finală.

Cine credeți că are echipa câștigătoare? 🙂

Rămâneți aproape, revenim curând cu vești 🙂

poster Vreau sa fiu actor

Noi credem că viața trebuie trăită fără limite. Așa că de 11 ani ajutăm oamenii să-și depășească propriile limite prin workshop-uri de dezvoltare personală bazate pe tehnici de actorie.
11 (UNSPREZECE) ani de TeenMedia Academy îi sărbătorim între 21 și 27 septembrie fix așa cum știm mai bine: printr-un maraton de spectacole realizat cu oameni`#faralimite – pasionați de a deveni mai buni și curioși să se descopere. Pentru că toate cursurile noastre înseamnă o experiență care te împinge să ieși din zona de confort, să te regăsești, să îți faci prieteni noi și să devii cea mai bună versiune a ta.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Fiecare aniversare înseamnă o sărbătoare prin care arătăm rezultatul lucrului în echipă, iar starurile festivalului sunt chiar prietenii noștri, participanți la workshop-uri – oameni diferiți, cu studii și joburi diferite, care reușesc de fiecare dată să ne surprindă printr-o evoluție spectaculoasă. De 11 ani, la TeenMedia Academy facilităm întâlniri între teatru, film, televiziune/media și oameni care își doresc să își îmbunătățească abilitățile de comunicare, networking și people skills. Prin antrenamentele noastre redescoperi bucuria jocului și a copilului din tine, beneficiile interacțiunilor sociale și apartenența la o comunitate formată înjurul artei, dar și îmbunătățirea skill-urilor personale și profesionale prin metode relaxante. Aici nu contează în ce domeniu lucrezi sau ce școli ai absolvit, ci doar să îți dorești să descoperi ce comori ascunse există în tine.
Programul evenimentului:
⭐️ Luni, 21septembrie, ora 20:00
Ce mică-i lumea
Cu: Flavia Colonel, Crina-Elena Pintea, Cornelia Costache, Irinel-Anca Baniță, Adela Gălățeanu
Coordonator: Alex Vlad
⭐️ Marți& Miercuri, 22 & 23 septembrie, ora 20:00
Cumetrele
După Michael Tremblay
Cu: Elena Măzărel, Laura Ducu, Ștefan Dincă, Adriana Virdol, Ștefan Bușoi, Daniela Surdu, Veronica Dobrișor, Daniela Marinescu, Andrei Cristian, Adrian Luican, Patricia Ionescu
Coordonator: Patricia Ionescu
⭐️ Joi &Vineri, 24 & 25 septembrie, ora 20:00
Dragostea e oarbă
Cu: Cosmin Ionescu, Denisa Sosea, Valentina Cristea, Mihaela Buliga, Raluca Cazangiu, Domnica Vasiliu, Mihaela Ganea, Andreea Manolache, Sinziana Iancu
Coordonator: Alex Vlad
⭐️ Duminică, 27 septembrie
ora 14:00
Poftă bună!
Cu: Karina Trifu, Beatrice Plescan, Cosmin Pascu, Andra Fesiuc, Daria Asanache
Coordonatori: Patricia Ionescu & Grațiela Popa
ora 20:00
Paparazzi sau Cronica unui răsărit de soare avortat
Cu: Alexandrina Nicolescu, Adrian Luican, Eugen Blanaru, Dana Roman, Diana Dumbrava,Claudiu Popovici, Ștefan Dincă, Andra Zaharia, Cristina Apostol, Mădălina Dima,Larissa Sandulescu, Bogdan Stroe, Ionuț Florescu, Andy Cook, Rodica Grigore, Andreea Boghiu
Coordonator: Cristian Bajora
?? ??‍♀️??? ??‍♀️??? ??‍♀️??? ??‍♀️?
Cei 11 ani de activitate #faralimite înseamnă 270 de spectacolerealizate cu participanții la cursuri, peste3000 de oameni care au jucat pe scenă, mii de mâini care auaplaudat și alte mii de ore petrecute împreună la ateliere și repetiții,dar și schimbări,îmbunătățiri continue, performanțe numeroase prin premii obținute la competiții de profil, dar și câteva zeci de visuri împlinite: numede acum actori profesioniști care au ales caleaactoriei în urma experienței TeenMedia.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Câteva precizari privind evenimentul:
? Spectacolele sunt cu circuit inchis, dedicate membrilor apropiati ai familiilor participantilor
? Accesul publicului se va face doar pe baza de invitatie confirmata, cu o jumatate de ora inainte de spectacol
? Sunt rugati toti spectatorii sa poarte masca, pe toata durata spectacolului.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Mulțumim tuturor celor care fac parte din această comunitate și ne susțin să facem aceste lucruri împreună!

Artwork by: @Cosmin Marica –

https://www.facebook.com/cosmin.a.marica/

Dacă te-ai întrebat vreodată ce stă între tine și curajul de a face acele lucruri la care visezi aproape zilnic însă nu reușești niciodată să le îndeplinești, răspunsul e foarte simplu: frica de eșec.

Mici minciuni pe care ni le spunem

Cu toții visăm în secret să facem acel ceva care ne place cu adevărat, care să ne dea impresia că putem schimba lumea, acel ceva care e adânc ascuns în noi, dar ne-am găsit tot timpul motive să nu-l facem. ”Ce mult mi-ar plăcea să…”, dar ”n-am timp”, ”n-am bani”, ”mă fac de râs”, ”nu-mi aduce niciun venit”, ”e prea târziu”, ”e prea devreme”, ”poate după ce…”, ”de luni mă apuc”. Frica de eșec e inamicul perfect: ucide orice dorință de a încerca ceva nou sau de a ieși din puful ademenitor al confortului.

Condica de visuri sfărâmate

Dacă am fi ținut o condică cu oamenii peste 30 de ani care se prezintă la înscrieri la cursuri de actorie cu regretul că nu și-au urmat calea, ci au mers dupa ce le-a dictat familia sau standardele ”așa se face” impuse de societate, acum am avea o carte foarte, foarte groasă de visuri sfărâmate. Am fost crescuți și obișnuiți cu sacrificiul și de cele mai multe ori, cei care se avântă în afara normelor comun acceptate și explorează noi stiluri de a-și duce existența fac asta sub umbra unui posibil eșec. Iar în cultura noastră, greșeala este capitală și se promovează ideea că mai bine stai la locul tău decât să te aventurezi într-o direcție nouă și să eșuezi. Mai exact, cei din jurul nostru nu sunt prea îngăduitori cu cei care încearcă și nu reușesc. Mai degrabă sunt critici și neînțelegători pentru că asociază greșeala sau eșecul cu persoana care încearcă, nu cu încercarea în sine. Frica de eșec inhibă creativitatea și dorința de a încerca lucruri noi.

Greșelile sunt cheia dezvoltării

Ce am învățat noi din toată experiența de peste 10 ani pe care o avem în cursurile de dezvoltare personală este că frica de eșec omoară toate ideile și oportunitățile. Pe când greșelile sunt experiențe care te ajută constant să evoluezi. Așadar, care-i prețul pe care îl plătești pentru frică? Răspunsul e logic: prețul succesului. Cei care nu riscă nu au cum să câștige.

Însă poți încerca să minimizezi acest risc prin setarea unor obiective realiste. Înainte să încerci ceva nou sau chiar un curs de dezvoltare personală, ar trebui să ai în minte care sunt așteptările tale.

Ce spun cei care au riscat la curs

I-am întrebat pe cursanții noștri care sunt principalele lucruri pe care le-au învățat în urma cursului de actorie și cum au reusit ei sa treaca peste frica de eșec. Iată ce a rezultat:

  1. Include greșeala în planurile tale. Deși de cele mai multe ori suntem înclinați să vedem succesul, altfel de ce ne-am mai apuca de ceva nou, incertitudinea, greșeala, eșecul sunt parte din încercare. Însă dacă te expui constant la încercări și greșeli constante, șansa de a eșua se minimizează, iar cea de a reuși crește.
  2. Pregătește-te să te faci de râs. Pentru că atât pe scenă, cât și în viață, trebuie să ne asumăm diferite roluri, teatrul îți oferă posibilitatea să renunți la ego și să poți să accepți și acele ipostaze care sunt cumva sub nivelul tău. Să presupunem că primești rolul unui gunoier, iar tu ești în realitate un director de bancă. Pregătirea ta și statutul vor fi principalele piedici de a lua în serios rolul respectiv din teama de a nu te face de râs, însă dacă renunți la ego și intri în joc ai șansa să pătrunzi în lumea unui personaj fascinant, care te poate învăța cu totul alte lucruri despre viață.
  3. Scopul este dezvoltarea. Încă de la început trebuie să îți orientezi mentalitatea către creștere și să încasezi experiența ca pe o modalitate de a te dezvolta. Scopul nu este să greșești, deși asta se va întâmpla, scopul este să crești. Iar această creștere apare doar în momentul în care ai curajul să faci față unor situații și experiențe noi.

Și dacă…

În final, totul ține de perspectivă și cum interiorizezi încercările vieții – eșecul nu trebuie privit ca ceva tragic, ci ca o încercare fără succes. Iar frica de eșec este unul dintre cele mai eficiente instrumente în dezvoltarea ta personală, un fel de motor care activează toate resursele interioare pentru a asigura reușita. E adevărat, uneori ai nevoie de mai multe încercări… dar gândește-te cât de dulce este îndeplinirea unui vis pentru care ai muncit din greu! Și dacă ești în cautarea unei lecturi care să te inspire și mai mult poți încerca Mindset de Carol S. Dweck – o lectură care te convinge că abilitățile și talentele noastre pot fi foarte ușor modificate prin învățare și perseverență.

Iar la sfârșit…

What if I fall? Oh, but my darling, what if you fly? – Erin Hanson

Photo by Lidya Nada on Unsplash